Rond Allerzielen worden veel overledenen herdacht. Dat gebeurt vooral binnen kerkgemeenschappen, binnen ziekenhuizen en zorgcentra, binnen bepaalde doelgroepen. Iedere instantie heeft daarbij zo zijn eigen rituelen. Stichting Lichtstraal hecht aan rituelen en heeft Verbinding als leidraad.

Rouwen is een pittig proces. Het is fijn als je dit proces kunt delen met familie of vrienden. Maar veel mensen rouwen ook alleen. Dat is eenzaam. De wens van Sjoerdje Bourgonje is dat er jaarlijks een bijeenkomst wordt georganiseerd (rondom haar sterfdag of geboortedag) waar dierbaren verbinding met elkaar zoeken door muziek, rituelen of wat hen ook maar verder mag helpen, waar iedereen eten en/of drinken meeneemt en dat met elkaar deelt. En om dan niet alleen om Sjoerdje te gedenken, maar al die anderen die ook dit aardse leven hebben verlaten. Of we ze nu kennen of niet. Dichtbij of ver af. En de liefde te voelen die ons verbindt.

Sjoerdje ziet een bijeenkomst voor zich waar voor veel licht gezorgd zal worden. Er zal daarom jaarlijks een bijeenkomst worden georganiseerd, waarbij de kosten van de locatie en de kaarsen worden gedoneerd door Stichting Lichtstraal. Zo dragen wij bij aan de verbinding tussen mensen.