Wanneer je te maken hebt met de diagnose kanker, bij jezelf of bij een dierbare, staat je wereld op z’n kop. Al snel wordt je geleefd door afspraken omtrent lichamelijke behandelingen. Het is echter ook een emotionele rollercoaster die jouzelf, maar ook je omgeving raakt en heeft een grote impact op je zijn. 

Het ‘Online Atelier, Beelden voor je leven’ is even een moment voor jezelf, samen met lotgenoten, waar je in je eigen tempo weer aan jezelf toe komt en kunt ontdekken dat je méér bent dan de ziekte. Jezelf leren uiten door middel van vrij en creatief bezig te zijn met o.a. schilderen, tekenen of boetseren. Tijdens de online meetings worden technieken en werkvormen aangeboden en is er tijd en ruimte om ervaringen uit te wisselen. De nadruk ligt op het doen en op een creatieve manier uiting geven aan wat je bezighoudt, niet op een mooi resultaat. Laat je verrassen door de kracht van beelden.

Ervaringen van oud-deelnemers:
> “Even naar binnen met de aandacht, even bewust ervaren wat er is of wat zich aandient. Het met aandacht aan iets kunnen werken en het nabespreken, bekijken van elkaars werk vond ik ook echt fijn. Dat heeft ook meerdere keren mooie en verrassende inzichten opgeleverd. Het werkt door.”
> “Ik vond het ontzettend fijn en ben mooie inzichten rijker. Ik ben blij dat ik mijzelf dit heb gegund en de begeleiding vond ik warm, zeer professioneel en ik voelde me altijd welkom en goed ondersteund met alles wat zich aandiende.”

Meer weten over dit project?
Ga naar De Ruimte, Online atelier.

Stichting Lichtstraal heeft een bijdrage geleverd aan de drukkosten voor een gezamenlijke flyer ter promotie van de online cursus en subsidieert de materialen, zodat de deelnemers online meteen kunnen instromen met een basispakket.

Het online atelier maakt deel uit van Kanker in Beeld. http://www.kankerinbeeld.nl