Voor Raoul Michel is muziek de fundering waar hij altijd op heeft kunnen bouwen. De zanger/gitarist uit Haarlem krijgt op zijn zesde voor het eerst een gitaar in handen. Niet zo vreemd, met twee ouders die samen in een band spelen. Als ze het niet eens kunnen worden over de voogdij, waardoor Raoul van pleeggezin naar pleeggezin verhuist, wordt het instrument een toevluchtsoord.

Raoul is op dit moment bezig met een documentaire over zijn jeugd. Toen hij 7 jaar oud was verloor hij zijn moeder en op zijn 18e zijn vader, waardoor hij met een hoop vragen zit.

Raoul: “Voor mijn project heb ik inmiddels een hoop onderzoek verricht d.m.v. interviews met vrienden en familie van mijn ouders, die al jong overleden. Ik hoop erachter te komen wie mijn ouders waren, waarom ze bepaalde keuzes maakten en of ik daarin op ze lijk. Daarnaast heb ik een paar maanden terug een regisseur benaderd, die mij nu helpt met de verhaallijn en het in goede banen leiden van alle informatie die we tot nu toe hebben verzameld in alle interviews. Het plan is om voor het einde van het jaar nog te beginnen met filmen.

Dank zij sponsoring van stichting Lichtstraal kan Raoul de documentaire maken. Hij hoopt hiermee mensen te inspireren met de boodschap dat je ondanks alle tegenslagen, nog steeds kan kiezen voor positiviteit! 

Luister naar zijn muziek